Intrebari Frecvente

Sistemul de incalzire Duo-Therm este electric?
Da, sistemul de incalzire Duo-Therm este electric. Caldura este produsa de o suprafata din sticla temperata purtatoare a unei rezistente electrice redusa la nanoparticule. Aceasta caldura este transmisa pietrei naturale, al doilea element care compune acest sistem de incalzire. Aceasta este conectata la un termostat care reduce consumul electric la o treime.

Sistemul de incalzire Duo-Therm poate functiona cu panouri solare?
Da, din moment ce aceasta este transformata in electricitate (panouri fotovoltaice). Duo-Therm functioneaza cu urmatoarele tensiuni 110; 220; 230V

Consumul electric este ridicat?
Sistemul de incalzire Duo-Therm este foarte economic datorita eficientei energetice foarte ridicata. Folosind calitatea de acumulare de caldura a pietrei naturale, aceasta iradiaza caldura acumulata. Astfel daca piatra este conectata 24 de ore va consuma energie doar 6-8, in functie de temperatura din exterior si gradul de izolare al casei.

Poate fi testat consumul cu o singura piatra?
Sistemul de incalzire Duo-Therm este mai mult decit un simplu obiect de incalzire. Este un sistem care funcioneaza pe baza de principii si reguli care converg catre un scop unic: consum minim de enegie. Principiul de baza al sistemului Duo-Therm este mentinerea constanta a temperaturii din casa/ apartament. Mentinerea temperaturii conduce la reducerea la minim a consumului de energie.

Cit timp dureaza incalzirea unei camere?
Incalzirea unei camere depinde de diferiti factori: temperatura initiala, temperatura pretinsa, suprafata de incalzit, calitatea izolatiei termice, numarul de geamuri si usi, numarul de pereti expusi exteriorului. Spre exemplu, la o incapere de 15m2 cu o buna izolare termica, tempratura exterioara de 7ºC, temperatura initiala 14ºC, temperatura dorita 20ºC, sunt necesare aproximativ 2 ore, folosind Duo-Therm DELUXE 650W.

Necesita intretinere?
Odata instalat sistemul Duo-Therm este imediat functional. Dupa instalare nu necesita nici de revizie nici de intretinere.

Instalarea este complicata? Cit timp dureaza?
Instalarea este extrem de simpla. Se reduce la realizarea a 4 gauri in perete, folosindu-se un sablon, introducerea suportilor, asezarea pietrei pe suporti, instalarea termostatului. Pentru instalarea unei pietre sunt necesare intre 30 min. si 60 min. Nu este necesara pamintarea. Este indicat ca instalarea sa fie realizata de un electrician.

Unde trebuie instalat sistemul Duo-Therm pentru a functiona cu maxima eficienta?
Pentru a obtine maximum de eficienta, pietrele naturale trebuie sa fie instalate pe peretii interiori, considerind faptul ca peretii pe care sunt instalate pietrele radiaza la rindul lor caldura, inclusiv pe partea dorsala. Un numar suficient de pietre care sa lucreze impreuna cu peretele pe care sunt montate, setarea corecta a termostatului, sunt conditii pentru obtinera maximului de eficienta. IMPORTANT: Mentinerea temperaturii constante (chiar daca ridicata), sau cu variatii mici daca este necesar, este modalitatea de a obtine consumul minim de energie.

Radiatorul in piatra naturala poate fi instalat in baie?
Radiatorul poate fi instalat in baie. Este recomandat deoarece: mentine peretii uscati, prosoapele uscate si caldute, incalzeste pardoseala datorita radiatiilor ce se propaga. Indeplineste toate conditiile tehnice pentru a fi instalat in mediu umed.